Fika en Fest | Cheesecake
588
post-template-default,single,single-post,postid-588,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Cheesecake

Cheesecake

 

 

 

Recept cheesecake met witte chocolade en bosbessen

Ingrediënten

Bodem
300 gram bastognekoekjes
150 g boter, gesmolten

Vulling
600 g verse roomkaas
250 g kwark
100 g kristalsuiker
50 g maïzena
1 zakje vanillesuiker
3 biologische eieren
100 ml slagroom
200 g witte chocolade
75 g diepvriesbosbessen

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175ºC.

Maal in de keukenmachine de koekjes fijn en meng de kruimels met de gesmolten boter.
Druk het mengsel uit over de bodem van een springvorm van 24 centimeter met antiaanbaklaag en bak de bodem circa 10 minuten in het midden van de oven. Laat hem daarna afkoelen.

Klop de roomkaas romig met de kwark
Meng de suiker met maizena en vanillesuiker en roer het mengsel door de roomkaas.
Klop de eieren er een voor een door en meng er dan de slagroom door.

Breek de chocolade in stukjes en smelt die in een kom boven een pan met zacht kokend water en roer de gesmolten chocolade door de roomkaasvulling. Schenk de vulling over de taartbodem en strooi de bosbessen erover.

Bak de taart circa 40 minuten in het midden van de oven.
Schakel de oven uit en laat de cheesecake er nog 30 minuten in staan.

Geen reactie's

Geef een reactie