17 mrt Appel bietensoep
Ingrediënten voor voorgerecht voor 4 personen:
500 gr bietjes
1 knoflookteentje
2 el appelciderazijn
2 el olijfolie
500 gram (moes)appels
1 liter groentebouillon
3 el appelstroop
zout, peper
bekertje crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bietjes schoon en snijd ze in stukken. Leg ze in een ovenschaal met het teentje knoflook, de azijn en olie. Bedek met aluminiumfolie en zet zo’n half uur tot drie kwartier in de oven. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in stukjes. Doe de gepofte bietjes met de appels en de bouillon in een soeppan. Laat even koken tot de appels gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng hem op smaak met appelstroop, zout en peper. Serveer met een schep crème fraîche. Of laat de crème fraîche achterwege, laat de soep afkoelen en serveer hem koud, garneer de soep met bietenspruiten, eet smakelijk!

Geen reactie's