Fika en Fest | Ruby Rocky Road Fudge
614
post-template-default,single,single-post,postid-614,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Ruby Rocky Road Fudge

Ruby Rocky Road Fudge

Ruby Rocky Road Fudge

Ingrediënten voor 40-50 stukjes fudge
1 blikje gecondenseerde melk
375 gram Ruby chocolade
90 gram amandelschaafsel
50 gram likkoekjes (die gekleurde van Van Delft)
een handje gevriesdroogde aardbeien en frambozen
een handje gedroogde cranberries
een klein handje knettersuiker
optioneel: mini marshmellows, extra nootjes, sprinkles etc

Ruby chocolade is een heerlijke lichtroze fruitige chocolade, erg lekker voor deze fudge.
Bekleed eerst een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier. Hak het gedroogde fruit iets kleiner, meng met de cranberries en doe het amandelschaafsel er ook doorheen. Breek de likkoekjes in kleine stukjes en doe ze bij de rest van het fruit- en notenmengsel en zet klaar om straks door de fudge te roeren.

Doe de chocolade en gecondenseerde melk in een steelpannetje, let op zet het vuur laag, laat de chocolade smelten en blijf roeren tot je een egale massa hebt.

Wanneer alle chocola gesmolten is en je een mooie massa hebt, voeg je het mengsel van de cranberries, gedroogd fruit, likkoekjes en amandelschaafsel toe. Doe dat direct als de chocolade is gesmolten in een rap tempo, de fudge begint namelijk snel te stollen, roer daarna de knettersuiker er doorheen en roer het mengsel goed door elkaar. Stort het dan in de bakvorm en druk zachtjes aan met een spatel. Strooi nog wat extra gedroogd fruit of en amandelschaafsel over de fudge ter decoratie, druk dit lichtjes in de fudge.

Laat de fudge ongeveer in 3 uur opstijven in de koelkast en snijd ‘m daarna in blokjes.

Geen reactie's

Geef een reactie